Padel, historien om navnet.

Padel, historien om navnet.

Det er velkendt, at Enrique Corcuera opfandt sporten i 1969, men rejsen har været mere uforudsigelig, end du burde vide, når vi taler om navngivningen af sporten. Enrique satte ikke et navn til det, så det er faktisk hans ven Manual, der påtog sig at finde navnet.

Manuel Arango var først og fremmest venner med Corcuera-familien, men også manden, der byggede den anden padelbane i Acapulco, han er også forfatteren bag den allerførste regelbog for padel.

"Rebotennis"

Allerede i begyndelsen valgte Manuel navnet "Rebotennis", fordi det var en lille tennisbane, og bolden ville hoppe af væggene, så det virkede logisk med Rebound Tennis eller bare Rebotennis.Så år senere kom diskussionen med argentinerne, der kaldte det "Paddle" med det berømte dobbelte "d".

Desværre mange år senere fortsætter denne forvirring med at eksistere, fordi vi stadig hører mange mennesker sige "Padel-Tennis", men forhåbentlig vil sporten adskille mere, og dens logiske Padel står alene som en stor sport.

Så de spanske og mexicanske padelsamfund var enige om, at sporten havde brug for et universelt navn for at afslutte enhver forvirring om sportens oprindelse og hvad man kalder det. Derfra fandt ordet "PADEL" sin plads.

  1. En Guide til at Spille Americano Turnering i Padel

    En af de mest populære turneringsformater i Padel er Americano, der tilføjer en ekstra dimension til spillet og giver deltagerne en unik og sjov oplevelse. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i, hvordan man spiller en Americano turnering i Padel og giver dig nogle tips til at dominere banen!
  2. Hvordan vælger man det rigtige padelbat?

    Hvis du er interesseret i at spille padel, har du måske hørt om Oxdog, et svensk brand, der tilbyder padelbat med innovative teknologier og funkti...
  3. Danish Padel Open 2023

    Danish Padel Open er en del af World Padel Tour, som bliver afholdt verden over. Turen var nået til Danmark, hvor turneringen blev afholdt i Hille...