Historien

Padel er oprindeligt et spil fra Acapulco i Mexico. Den blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera i hans have, hvor han ikke havde plads til at bygge en anstændig størrelse tennisbane. Enrique besluttede at løse problemet ved at bygge mure omkring det lille baneområde og erstatte sine klassiske tennisketchere med strandtennis bat af træ. De ændringer, han lavede, fjernede tempoet og øgede varigheden af ​​duellerne. Enriques formål med dette nye spil var, at have det sjovt med familie og venner, han havde ingen idé om, hvilken effekt dette spil og senere elite sport ville have for millioner af mennesker mere end 50 år senere.

Historien lyder på, at hvert år i december besøgte prins Alfonso de Hohenlohe, et medlem af Corcuera-familien, hvor han elskede at spille padel. Han blev forelsket i spillet, og da han tog til den berømte Marbella Club i Spanien, fik han bygget de første to padelbaner, dette var 1974. Prins Alfonso inkluderede et par modifikationer fra Enriques originale designs for at gøre det mere konkurrencedygtigt, dette er den første af mange justeringer Padel vil gennemgå i de følgende 20 år. I mellemtiden i 1975 følte Julio Menditeguy, et argentinsk medlem af Alfonsos tennisklub i Marbella, den samme passion og besluttede at importere sporten til Argentina.

I 2005 havde Spanien allerede mere end 1000 klubber, og i 2010 voksede Padel over hele verden. Det er nu anerkendt som en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Som et resultat af denne vækst besluttede de mest magtfulde Padelforeninger at etablere et internationalt mesterskab, der blev spillet fuldt ud i Spanien. Dermed startede begyndelsen af Padel Pro Tour.

I 2013 blev World Padel Series grundlagt som det vigtigste, mest prestigefyldte og professionelle Padel-mesterskab på verdensplan. Det blev etableret som erstatning for Padel Pro Tour og samler Padel-eliten fra hele verden, svarende til ATP & WTA for Tennis. World Padel Series inkluderer turneringer uden for spansk geografi og rejser til lande som Andorra, Argentina, Monaco, Portugal, USA, Sverige, Danmark og De Forenede Arabiske Emirater.

I øjeblikket holder World Padel Series den internationale rangliste over bedste mandlige og kvindelige spillere. Det består af 15-20 turneringer om året plus en sidste Master Series ved udgangen af hver sæson.